Chișinău - Orașul din piatră albă

Chișinău este capitala Republicii Moldova, dar și cel mai mare oraș și centrul administrativ, teritorial, economic, științific și cultural al Republicii Moldova.

La 1 ianuarie 1984, aici locuiau circa 604.500 persoane, conform recensământului. Chișinăul este legat prin căi ferate și drumuri cu toate municipiile, orașele și centrele raionale și multe sate din republică, de asemenea cu centre urbane din România, Ucraina,Bulgaria, Turcia, Belarus, Rusia și alte state. Din punct de vedere
administrativ, este divizat în cinci sectoare: Centru,Botanica,Buiucani,Râșcani și Ciocana. Organul local al puterii de stat este Primăria municipiului(Consiliul municipal).

Primăria
Primăria

Chișinăul este supranumit „Orașul din piatră albă”.Anume aici, în acest oraș este punctu de pornire a cursei de transport Chișinău Cluj Napoca, unde poți rezerva bilete pe Cluj.md

Acest nume provine din abundența clădirilor deschise la culoare, fiind construite din piatra albă de calcar. Dar și ,primul vers din forma actuală a imnului orașului Chișinău, intitulat „Orașul meu ”(muzică: Eugen Doga, versuri:Gheorghe Vodă), este: Orașul meu din albe flori de piatră. Forma anterioară a primului vers din imn fiind: Orașul meu cu umeri albi de piatra.

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md