Chișinău: Aleea clasicilor

În Chișinău, în cel mai vechi parcul “Ștefan cel Mare” se află cel mai popular loc pentru oamenii care adoră să se plimbe, Aleea Clasicilor. Aleea Clasicilor este un complex de monumente, create în 1958. Aleea clasicilor este plină de busturi ale oamenilor care au o strînsă legatură cu Republica Moldova! Pe ambele părți ale aleei sunt instalate busturile oamenilor de știință, scriitorilor, diplomaților, a oamenilor de cultură, poeților și oamenilor care s-au marcat în istoria Moldovei. Acum, oricine ar veni în parc și ar vizita Aleea Clasicilor, va vedea 25 de busturil printre care Vasile Alecsandri, Mihail Kogălniceanu, Dmitri Cantemir, Gheorghe Asachi, George Bacovia, Octavian Goga, Lucian Blaga, Nicolae Iorga, Tudor Arghezi, și mulți alții. Și desigur, oricare doritor are posibilitatea de a se folosi de rețelele Wi-Fi gratis chiar pe alee.

Busturile personalităților au fost proiectate de un foarte renumit academician și sculptor Alexandr Opecușin. După ideile sale, acestea sunt create din bronz, iar fundamentul pentru lor este granitul roșu, care se asociază armonic cu primăvara și vara verde, cu toamna multicoloră și zăpada albă de iarnă. Aleea Clasicilor, poate fi găsită în centrul parcului, iar dacă ajungi până la sfârșitul acesteia, puteți vedea bustul lui A.S.Pușkin, marele poet, care a trăit și a lucrat în Moldova câțiva ani. În perioada sovietică, exista o cenzură puternică, și din acest motiv Aleea Clasicilor avea doar 12 busturi, dar chiar și atunci era un loc popular și preferat pentru recreerea locuitorilor orașului.

În anul 202 cei mai mulți turiști au fost din orașele Cluj Napoca și Oradea, ei aleg de obicei Compania de transport Elit Bus, deoare ce această companie are în dotare autocare confortabile dotate cu toate cele necesare pentru o călătorie cît mai confortabilă, plus la asta are și cei mai experimentați șoferi. Elit Bus deservește cursa Chișinău Cluj Napoca și Cluj Napoca Chișinău cu pornirea din Chișinău la 19:30 și ajunge în Cluj la orele 7:30 iar pornirea din Cluj către Chișinău este la ora 17:00 și ajunge la Chișinău la 6:30 avînd un program extrem de convenabil pentru turiștii români . Cursa Chișinău Oradea și Oradea Chișinău la fel este deservită de compania Elit Bus cu pornirea din Chișinău la 18:00 și ajunge în Oradea la ora 7:30 și pornirea de la Oradea la 16:30 și ajunge în Chișinău la ora 7:00. Vizitează Chișinăul împreună cu compania Elit Bus și o să ai o experiență de neuitat, rezervă un bilet pe site-ul cluj.md sau la numerele de contact +40 753 623 375 / +40 759 688 280 ( Romania ) și +373 61 103 144 ( Moldova ).

Altele

Parola Wifi: ElitBus.md